8. ročník festivalu Anifilm 2. - 7. května 2017

2. - 7. května 2017

Festival AniFilm patří k velmi atraktivním akcím konaným v Třeboni. Každoročně Třeboň ožije animovanými filmy a pohádkami. Festival určen tvůrcům a filmovým profesionálům, studentům, pedagogům, filmovým teoretikům a všem fanouškům animované tvorby včetně dětí.

Přijeďte si do Třeboně užít pohádky a rezervujte si ubytování v Třeboni právě nyní. Těšíme se na vás.

Pořadatelem mezinárodního festivalu animovaných filmů Anifilm je Anifilm, nezávislá filmová společnost založená v roce 1997.

Festival představuje aktuální trendy, postupy, technologie a animační techniky. Podporuje rozpracované či zcela nové animační projekty, jejich tvůrce, producenty a distributory. Poskytuje prostor pro pozitivní konfrontaci a navazování nových kontaktů mezi filmovými profesionály z celého světa.  Anifilm chce dlouhodobě reprezentovat a propagovat Českou republiku, Jihočeský kraj a město Třeboň ve světovém kontextu.

Anifilm letos představí i tři nově digitálně restaurované celovečerní animované filmy řadící se dnes mezi českou i světovou klasiku. První z nich bude mít dokonce světovou premiéru. Loutkový film Špalíček Jiřího Trnky je prvním celovečerním snímkem tohoto světoznámého tvůrce. Neméně známým je pak režisér Karel Zeman, kterého Anifilm představí nejen v dokumentu Filmový dobrodruh Karel Zeman, ale i prostřednictvím snímku Vynález zkázy, jeho prvním verneovském celovečerním filmu.

Další informace najdete na anifilm.cz


Program Anifilmu 2015

Večerní promítání na náměstí

  • Úterý 5. května - Náměstí 21:00 Škatuláci (USA, 2014)
  • Středa 6. května - Náměstí 21:00 Rybí animovaná polévka na náměstí
  • Čtvrtek 7. května - Náměstí 21:00 Tučňáci z Madagaskaru (USA, 2014)
  • Pátek 8. května - Náměstí 21:00 Velká šestka (USA, 2014)

Akturální program

Nesoutěžní program

Nesoutěžní filmový program připomene tvorbu vynikajících českých i zahraničních tvůrců světového formátu.

Speciální program

Tato programová část má odbornou i zábavnou náplň. Její součástí jsou semináře a přednášky, ale také zahrnuje novinku letošního ANIFILMU, kterou je Chill-out zóna. Zde se budou mít možnost návštěvníci festivalu občerstvit, odpočinout si, popovídat anebo na velké LED obrazovce sledovat některý z doprovodných programů.

Doprovodný program

Doprovodný program tradičně nabídne výstavy, koncerty a loutková představení pro děti. Kromě výstavy estonské kreslené animované tvorby představíme poměrně netradiční výstavu.

více informací na www.anifilm.cz


Rezervujte si ubytování v penzionu

Pokud se Vám naše ubytování uprostřed lesů a rybníků líbí, jednoduše nám dejte vědět:

 

Kontakty

 

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout